Anderhalve week geleden hebben wij een artikel gepubliceerd op LinkedIn, waarin u heeft kunnen lezen dat de Politie heeft geprobeerd een Clavisio SMART*** sleutelkluis open te breken. Na ruim anderhalf uur, met divers zwaar materieel, te hebben geprobeerd de sleutelkluis te openen, moest ook de Politie toegeven dat de sleutelkluis niet te openen was.

Uiteindelijk bleek dat deze actie had kunnen worden voorkomen, als de communicatie tussen de zorg goed was verlopen. Ondanks dit vervelende voorval werd wel in één opslag direct zichtbaar waarom het voor zorgorganisaties van belang is om te kiezen voor SKG gecertificeerde sleutelkluizen. Zeker gezien de kwetsbare doelgroep waar zij dag en nacht voor zorgen.

In het verleden hebben wij al diverse artikelen hierover gepubliceerd op onze website. Waarvan één het artikel betrof “Veilige toegang in de zorg en alles wat u moet weten”. https://www.secuvitacareprojects.nl/veilige-toegang-in-de-zorg-en-alles-wat-u-moet-weten/Een informatief artikel waar o.a. in het kort wordt stilgestaan hoe een SKG certificering tot stand komt en welke SKG classificering er zijn.

Ook nu staan wij weer stil bij dit onderwerp. Waarom? Wij zien dat vandaag de dag, zorgorganisaties door verkeerde adviezen, welke veelal gebaseerd zijn op kosten en stigma, helaas voorbij gaan aan de veiligheidsnormen welke door het SKG en de Politie (PKVW) worden voorgeschreven. Veel informatie, over hoe eenvoudig sleutelkluizen open te breken zijn, is inmiddels terug te vinden op diverse social media kanalen zoals YouTube. Onze mening is dat voor onze kwetsbaarste doelgroep bovenstaande aspecten, zoals kosten en stigma, nooit boven het belang van veiligheid mag komen te staan!

Wilt u een deskundig advies over veilige toegang, laat het ons weten!
Bel: 0180 – 45 33 85 of stuur een e-mail naar info@secuvitacp.nl

Recommended Posts